۰۸ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۵
کد خبر: ۲۴۴۸۵
نخستين همايش پدافندغيرعامل با رويكرد فرهنگ:
نخستين همايش پدافند غيرعامل با رويكرد فرهنگي و هنري در وزارت ارشاد با حضور علي اصغر زارعي جانشین سازمان پدافند غيرعامل ، عباس صالحی سرپرست وزارت فرهنگ و ارشاد و نوش آبادي معاون حقوقی، امور مجلس و امور استان ها و سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اسلامی ظهر امروز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار پایدرای ملی، نخستين همايش پدافند غيرعامل با رويكرد فرهنگي  و هنري در وزارت ارشاد با حضور علي اصغر زارعي جانشین سازمان پدافند غيرعامل کشور، عباس صالحی سرپرست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  و نوش آبادي معاون حقوقی، امور مجلس و امور استانها و سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ظهر امروز برگزار شد.

علي اصغر زارعي،جانشین سازمان پدافند غيرعامل کشور با گرامي داشت هفته بسيج دانش آموزي گفت: زماني كه در خصوص پدافند غيرعانل صحبت به ميان مي آيد، مصون سازي در برابر آفندهاي احتمالي نيز در ذهن شكل ميگيرد.

وي ادامه داد: به علت ثابت بودن تهديدات طبيعي، مصون سازي بر عهده سازمان مديريت بحران گذاشته و تمركز سازمان پدافند غيرعامل بر تهديد انسان ساخت است.

زارعي با استناد به نظريه قدرت اعمال فشار گفت: اين نظريه يك راهكار كاهش جنگ نظامي به علت هزينه هاي گران و امنيت بالاي كشور است و از اين رو تهديدات امروز با تغيير ماهيت به سايبر بخش هاي اقتصادي، سايبري و ... نفوذ كرده است.

جانشین سردار جلالي با تاكيد بر اقتدار نظامي عامل تغييرات تهديدات عليه كشور بوده اند گفت: با حفظ اقتدار كشور ، تهديد جنگ را به اولويت هاي اخر فرستاده ايم.

وي ادامه داد: يكي از مهمترين بسترهاي فراهم شده در زمينه تهديدات، حوزه سايبري و فناوري است كه زيرساخت تمام زيرساخت هاي كشور شده است. فناوري در كنار خدماتي كه به مردم ارائه ميدهند داراي تهديدات و آسيب هايي نيز هستند كه شناسايي تهديدات يكي از مهمترين موضوعات پدافندي است.

زارعي گفت: يكي از مهمترين فعاليت هاي پدافندغيرعامل به حساب آوردن عنصر تهديد است. امروزه برخلاف گذشته، زمان تهديدات خصوصا در حوزه فرهنگ كه يكي از اركان مهم امنيت ملي است ،  پنهان است.

وي با تركيبي شدن تهديدات گفت : شناسايي تهديدات در هر بخش از كشور دشوار شده و همين دليل تاكيد داريم نگاه صرف فرصت نگري در بين مسئولين از بين برود. آگاهي ديگر مولفه مهم پدافند غيرعامل است.

زارعي با تاكيد بر نقش مهم وزارت فرهنگ و ارشاد گفت: اين وزارتخانه از مهمترين ستادهاي پدافندغيرعامل است و بايد برنامه هاي دشمن را در اين حوزه شناسايي و قدامات لازم را انجام دهي. هر فعاليت فرهنگي در راستاي مصون سازي تهاجامات فرهنگي صورت گيرد ؛ اين سازمان براي مصون سازي تهديدات از ظرفيت بالايي برخوردار است .

زارعي در پايان حرفهاي خود گفت: ما نيازمند همكاري فكري و عملي در مصون سازي كشور هستيم؛ زيرا دشمن با تمام قدرت فكري و تكنولوژي در حال طراحي تهديدات است.

نوش آبادی معاون وزیر فرهنگ و ارشاد و رئیس سازمان پدافند غیرعامل در نخستين همايش پدافندغيرعامل با رويكرد فرهنگي در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي سخنرانی كرد و گفت: پدافند غیرعامل ، دفاع در کلیه حوزه ها که در طول تاریخ نیز ریشه دارد؛ امروزه نيز در تداوم است. صیانت از زیرساخت های کلیدی ، حساس و مهم از اهمیت بالایی برخوردار است.

‎نوش ابادي با كثرت نام گذاری پدافندغیرعامل در حوزه های متفاوت گفت: مصون سازی از زیرساخت ها و جان انسان ها ، هدف اصلی سازمان پدافندغیرعامل است كه امنیت بر زیرساخت ها، ایمنی بر بدنه زیرساخت ها و پایداری زیرساخت ها تاکید شده است، یعنی زمانی که در کشور امنیت کامل حاکم است ، توسعه میسر میشود و این یعنی باید مصون سازی ها صورت بگیرد.

‎وی ادامه داد: در پدافند غیرعامل افزایش مقاومت مردمی، حفظ ثروت ملی، کاهش صدمات مردمی و زیرساختی از مهمترین مسائلی است که به آن پرداخته شده. در اهداف توسعه پایدار توجه به مردم و ایجاد رفاهی برای مردم مطرح میشود.

‎نوش آبادی ادامه داد: مقام معظم رهبری در ابلاغ سیاست های کلی که در سه بند مطرح شده ، بند سوم به فرهنگ سازی در تمام سطوح اشاره کرده اند، علاوه بر آن در برنامه ششم توسعه نیز که دارای 180 بند است كه يكي سه موضوع مطرح شده در اين برنامه، مقاوم سازي فرهنگي است.

‎وي با اشاره به نفوذ دشمن گفت : موضوعات مقاوم سازي در برنامه ششم توسعه شامل نفوذ دشمن، ارزش هاي انقلاب، ترويج سبك ايراني-اسلامي،آثار فرهنگي و هنري، توسعه و تجلي نمادهاي اسلامي -ايراني در تمان ساختار ها است.

‎نوش آبادي در خصوص فعاليت هاي دشمن در حوزه فرهنگ گفت: دشمنان در تلاش  تضعيف فرهنگ اسلامي-ايراني از طريق ساخت فيلم و تبليغات هستند و اين نوعي آفند محسوب ميشود و بايد اقدامات مصون سازي انجام شود.

‎وي ادامه داد: با حضور فناوري هاي نوين ، مفهوم سايبري و مجازي مطرح شده شده است و ما شاهد جنگ نرم در اين حوزه هستيم.

‎نوش ابادي در پايان حرفهاي خود گفت: نقش رسانه در فرهنگ سازي پدافند غيرعامل و باور پذيري در مسئولين بسيار پُر رنگ است همانطور كه مقام معظم رهبري گفتندبراي مصون سازي فرهنگي بايد توليد برنامه ها را در دستور كار دستگاه هاي مرتبط قرار دهيم و هم در برابر توليدات دشمن هوشيارنه عمل كنيم.

دکتر سيد عباس صالحی ، سرپرست وزارت فرهنگ و ازشاد اسلامي از ديگر سخنران اين همايش بود.

وي در خصوص پدافند غیرعامل گفت: ما به دلیل وجود تهدیدات متفاوت در همه حوزه ها ، بیش از دیگر کشورها نیازمند پدافند غیرعامل هستیم. ایران باید بتواند مفاهیم خود را به عنوان یک تراز برتر به دیگر کشورها معرفی کند که این اقدام خود مولد تهدید محسوب میشود.

وی ادامه داد: در شرایط امروز خاورمیانه ، در معرض تهدید بودن را بیشتر میکند که باید قدرت مقاومت خود را در برابر تهدیدات افزایش دهیم نه آنکه بهراسیم. تهدیدات تنوع فراوان دارند، که اهمیت تهدیدات فرهنگی با رویکرد پدافند غیرعامل توجه بسیار دارد و دارای چهار نکته است؛ نخست حوزه دفاع در برابر جنگ نرم که دارای تاریخ بسیار قدیمی است و ما میتوانیم جنگ نرم را در صدر اسلام نیز مشاهده کنیم. اما امروزه جنگ نرم پیشرفته شده است که دارای سه شاخص است؛ دارای سه شاخص مفاهیم ابتدايي، گسترش موضوعات و جنگ نرم شبکه اي است و به صورت حلقه ای در باور ها تاثیر میگذارد . شاخص دیگر متکی به دانش های انسانی در حال  رشد اشاره دارد و شاخص آخر تکامل تجهیزات و ابزار محسوب میشود.

صالحی در ادامه گفت: پدافند غیرعامل در پنج حوزه دین به عنوان ریشه دارترین بخش، دانش، رسانه ، هنر و ادبیات و سبک زندگی عمومی در بخش جنگ نرم اهمیت دارند و باید در این حوزه ها مصون سازی علیه تهدیدات صورت بگیرد.

وی در خصوص رویکرد دیگر پدافند غیرعامل در حوزه فرهنگ گفت: پدافند غیرعامل زیرساختی، محدود به زیرساخت های کالبدی نمیشوند بلکه زیرساخت های فرهنگی را در دو بخش مفهومی که شامل مفاهیم پایه و سرمایه های انسانی را در برمیگیرد. مفاهیم پایه ایمان به خود و تاریخ، ولایت به شبکه طولی و جاری تاریخی و خانواده در اصل پایداری را در برمیگیرد و منابع انسانی که سرمایه های انسانی را در برمیگرد.

صالحی در خصوص تطبیق پدافندغیرعامل در حوزه فرهنگ گفت: قابلیت تطابق سازی بسیار مهم است و به همین دلیل نیاز به نوسازی در مفاهیم حوزه فرهنگی دارد.

فرهنگ سازی،  دیگر رویکر پدافندغیرعامل بود که سید عباس صالحی در پایان سخنان خود به آن اشاره کرد و گفت: در این زمینه نیازمند سه مقوله تکمیلی هستیم ، نخست تولید ادبیات و محتوا، آموزش و بخش دیگر عملیات اصلی فرهنگ سازی مطرح میشود که در بخش عملیاتی ما نیازمند اغنایی هستیم که به باور تبدیل شود.





گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر