دوشنبه, اسفند 24, 1388

آخرین مطالب | آرشیو | جستجو

تاریخ: ۱۳۸۸ دوشنبه ۱۴ دي نظرات: 0 نظر نمایش: 85 مرتبه امتیاز 0   (Article Rating)
ايمني در برابر زلزله بدون اجراي طرح جامع ضريب ايمني حاصل نمي شود

 رييس پژوهشگاه بين المللي زلزله شناسي و مهندسي زلزله گفت: تنها ساختن ساختمان هاي مقاوم در برابر زلزله ما را در برابر اين حادثه طبيعي ايمن نمي کند بلکه داشتن ضريب ايمني در برابر زلزله شرط لازم است.

به گزارش خبرنگار علمي ايرنا ، عباسعلي تسنيمي روز يکشنبه در حاشيه برگزاري کارگاه تخصصي زلزله و مسائل پيرامون آن که به مناسبت به روز ملي ايمني در پژوهشگاه بين المللي زلزله شناسي و مهندسي زلزله برگزار شد، افزود: براي ايمن بودن در برابر زلزله فقط استاندارد کردن مصالح و يا مقاوم سازي ساختمان هاي کافي نيست.
وي با تاکيد بر ضرورت داشتن ضريب ايمني در کشور اظهار داشت: شرط لازم و کافي براي ايمني در برابر زلزله داشتن ضريب ايمني در کشور است.
تسنيمي ادامه داد: زلزله آثار متنوع و مختلفي در شرايط متفاوت از خود بروز مي‌دهد و در زلزله‌هاي گذشته ديده‌ايم که گاهي ساختمان‌هايي که کاملا مقررات ايمني و بکارگيري مصالح استاندار را رعايت کرده بودند آسيب ديده‌اند.
به اعتقاد تسنيمي دليل اين امر متفاوت بودن نوع زلزله و اثر زلزله است.
رييس پژوهشگاه بين‌المللي زلزله‌شناسي با اشاره به طرح جامع تدوين ضريب ايمني زلزله کشور در پژوهشگاه گفت: داشتن ضريب ايمني در کشور موجب افزايش آمادگي در برابر حوادث طبيعي مي شود.
وي ادامه داد: حدود دو سال از بيان ايده طرح ضريب ايمني کشور در برابر زلزله مي گذرد، اما تاکنون هيچ حرکت اساسي دراين راستا صورت نگرفته است.
وي با بيان اينکه دانش علمي و مهندسي در زمينه زلزله شناسي و مهندسي زلزله در کشور در حال رشد است گفت: اطلاعات علمي زيادي بر اساس زلزله هاي رخ داده در کشور تدوين شده است که براي کاربردي شدن بايد مورد بررسي قرار گيرد.
آماده سازي در برابر زلزله در حوزه هاي مختلف وقتي از کانالهاي علمي عبور کند تبديل به ضرايبي مي شود که با جمع آوري آنها "ضريب ايمني" کشور توليد مي شود. با استفاده از اين ضريب مي توان کشور را در برابر زلزله ايمن سازي کرد.
تسنيمي با اشاره به متفاوت بودن زلزله ها افزود: هرگز نمي‌توان گفت تمام زلزله هايي که در آينده اتفاق خواهد افتاد، مشابه زلزله‌هايي است که تاکنون رخ داده‌؛ بنابراين تعريف ضريب ايمني براي کشور از ضروريات است.
وي ادامه داد: ميزان آگاهي هر کدام از افراد جامعه در تعريف طرح ضريب ايمني کشور مطرح مي شود ، در واقع هر کدام از آنها ضريب و درصدي دارند که در کنار هم ضريب بزرگتري را توليد مي‌کنند که ضريب ايمني در برابر زلزله را تعريف خواهند کرد.
تسنيمي در پايان گفت: موضوع زلزله، يک موضوع تخصصي ساده نيست، بلکه طيف بسيار وسيعي از تخصص‌ها در حوزه‌هاي مختلف را در بر مي گيرد که بايد تک تک آنها مورد بررسي قرار گيرد تا به سطح ايمني مطلوب در هر حوزه برسيم.

کد; 4461
گروه: حوادث طبیعی, مدیریت بحران

امتیاز بندی

در حال حاضر هیچ نظری ارسال نشده است
ارسال نظر:

نام (الزامی)

ایمیل (الزامی)

وب سایت

Enter the code shown above:

حريم شخصي كاربران  |  شرایط استفاده
کلیه حقوق سایت برای سازمان پدافند غیرعامل کشور محفوظ می باشد   |  Design & Support: Irandnn.ir